Exchange 2013 Preview Installation Error on Windows Server 2012 (Hyper-v Guest)

Installation of Exchange 2013 is failing every time I run the setup or PrepareAD

[ERROR] Setup encountered a problem while validating the state of Active Directory: Couldn’t find the Enterprise Organization container.
[08/23/2012 16:50:04.0804] [0] The Exchange Server setup operation didn’t complete.  More details can be found in ExchangeSetup.log located in the <SystemDrive>:ExchangeSetupLogs folder.
[08/23/2012 16:50:04.0804] [0] The registry key, HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftExchangeServerV15Setup, was not found.
[08/23/2012 16:50:04.0804] [0] End of Setup

 More Error details from ExchageSetupLog

[08/23/2012 18:53:19.0615] [0] Setup is choosing a local domain controller…

[08/23/2012 18:53:28.0981] [0] Setup has chosen the local domain controller SRVR2012.WIN12.COM for initial queries

[08/23/2012 18:53:29.0614] [0] [ERROR] Setup encountered a problem while validating the state of Active Directory: Couldn’t find the Enterprise Organization container.

[08/23/2012 18:53:29.0614] [0] [ERROR] Couldn’t find the Enterprise Organization container.

[08/23/2012 18:53:29.0614] [0] Setup will use the domain controller ”.

[08/23/2012 18:53:29.0614] [0] Setup will use the global catalog ”.

[08/23/2012 18:53:29.0614] [0] Exchange configuration container for the organization is ‘CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=WIN12,DC=COM’.

[08/23/2012 18:53:29.0614] [0] No Exchange organization container was found for the organization. Message: ‘Couldn’t find the Enterprise Organization container.’.

[08/23/2012 18:53:29.0614] [0] Setup will search for an Exchange Server object for the local machine with name ‘SRVR2012’.

[08/23/2012 18:53:29.0723] [0] No Exchange Server with identity ‘SRVR2012’ was found.

 

SOLUTION

Delete the Exchange Server Folder – C:Program FilesMicrosoftExchange Server

Delete the – Microsoft Exchange System Objects container or OU 
http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa998138(v=exchg.80).aspx

Re-run the setup again

 

Reboot your sever now – cheers 🙂